Vegetarpizza

Du skal bruge 

  • 10 gr. gær.
  • 3 dl. lunkent vand. 
  • 1 tsk. salt.
  • 150 gr. fuldkornshvedemel eller grahamsmel.
  • 300 gr. pizzamel mel eller almindeligt hvedemel. 

Tilberedning

Rør gæren ud i vandet, rør salt i og tilsæt først fuldkornsmelet. 

Tilsæt derefter pizzamel lidt ad gangen. 

Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på et meldrysset bord. 

Lad den hæve tildækket i ½ - 1 time.  

Fyld

  • 1 glas grøn pesto.
  • 2-3 mellemstore kartofler skåret i så tynde skiver som muligt.
  • ca. 200 gr. rygeost eller mozzarella. 
  • ca. 2 spsk. frisk timian eller rosmarin. 
  • 2-3 spsk. olie.
  • ½ tsk. salt. 

Tilberedning

Spred osten ud over pizzabunden. 

Fordel kartoflerne udover i et tæt mønster. 

Drys med frisk rosmarin eller timian og havsalt og frisk peber. 

Bag pizzaen i ca. 10 min. Ved 210 grader. 

Dryp med olie efter endt bagning og server med det samme. 

Siden er sidst opdateret 20. december 2019