Stuvet hvidkål

(tilbehør til 4 pers.)

Du skal bruge

  • 1 kg hvidkål.
  • 0,7 liter vand.
  • 0,7 tsk. groft salt.
  • 3,5 dl mælk.
  • 1 tsk. groft salt.
  • friskkværnet peber. 

Tilberedning

Fjern de groveste blade fra hvidkålshovedet.

Hak kålen fint med en kniv og kom det i kogende vand tilsat salt.

Kog kålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min.

Lad den dryppe af i en sigte.

Rør eller ryst halvdelen af mælk sammen.

Hæld det i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.

Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen.

Lad det små koge ca. 5 min.

Tilsæt kål, salt og peber.

Bring atter blandingen i kog, stadig under omrøring og smag til.

Siden er sidst opdateret 20. december 2019