Rugbrødshapsere

Du skal bruge

  • 2 dl. knækkede rugkerner.
  • 3 dl. vand.
  • 3 dl. kærnemælk.
  • En kvart pakke gær.
  • 1 dl. hvedemel.
  • 2 dl. øl.
  • 1 tsk. fint salt.
  • 2 dl. solsikkekerner.
  • 6 dl. rugmel.
  • 150 g. hakket mørk chokolade med høj kakaoindhold (70%) eller tørret frugt som f. eks. rosiner, abrikoser eller tranebær. 
  • Lidt sesamfrø som drys (I tidsnød kan der bruge en færdigblandet rugbrødsblanding). 

Tilberedning

Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg. 

Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri. 

Smuldr gær heri og rør nu solsikkekerner, og de to slags mel heri. 

Rør dejen rigtig godt og længe og tilsæt til sidst chokolade eller tørret frugt. 

Kom dejen i en smurt form og glat ud. 

Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film. 

Lad brødet hæve i ½-1 time. 

Sæt ovnen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter.

Siden er sidst opdateret 20. december 2019