Pizza

Du skal bruge 

  • 10 gr. gær.
  • 3 dl. lunkent vand.
  • 1 tsk salt.
  • 150 gr. fuldkornshvedemel eller grahamsmel.
  • 300 gr. pizzamel mel eller almindeligt hvedemel. 

Tilberedning

Rør gæren ud i vandet, rør salt i og tilsæt først fuldkornsmelet. 

Tilsæt derefter pizzamel lidt ad gangen. 

Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på et meldrysset bord. 

Lad den hæve tildækket i ½ - 1 time.

Fyld

  • 1 glas rød pesto.
  • 1 pakke parmaskinke.
  • 1 rød eller gul peberfrugt i tern.
  • ½ ds. ananas i små stykker.
  • 1 håndfuld rucolablade.
  • 150 gr. revet ost.  

Tilberedning

Pizza dejen rulles ud så den fylder en bageplade. 

Pesto smørres ud over dejen. 

Parmaskinken lægges på. 

Peberfrugt og ananas fordeles oven på skinken. 

Osten fordels over pizzaen. 

Bages i ovnen på 210 grader i ca. 15 – 20 minutter. 

Rucolablade fordeles over pizzaen inden servering.