Pirog med skinke

(10-12 stk.)

Du skal bruge

  • 15 gr. gær.
  • 3/4 dl. vand.
  • 1/2 tsk. salt. 
  • 2 spsk.
  • olie 2 æg.
  • 100 gr. fuldkornshvedemel.
  • ca. 200 gr. mel. Ekstra mel til udrulning.

Fyldet

  • 1 spsk. olie.
  • 2 porrer.
  • 100 gr. kogt, røget skinke.

Tilberedning

Rør gær, vand, salt, olie og æg sammen.

Bland fuldkornshvedemelet i.

Tilsæt hvedemel lidt ag gangen og ælt dejen godt. 

Dæk skålen, og lad dejen hæve en lille times tid. 

Læg dejen på et meldrysset bord.

Tryk den flad med hænderne, og rul den ganske tyndt ud til en firkant (50 x 50 cm). 

Tilbered fyldet, mens dejen hviler i udrullet stand

Porre snittes fint og skinke i ganske små tern.

Porre svitses i olie i en gryde til de er møre og blanke ikke brune. 

Skær dejen i 10 eller 12 lige store firkanter eller 10 cirkler efter en lille tallerken. 

Fordel fyldet på dejstykkerne.

Fold stykkerne sammen på tværs, og flyt dem over på en bageplade med bagepapir. 

Pensl kanten af stykkerne med vand eller æggehvide, og tryk dem omhyggeligt sammen med en gaffel. 

Bages 15 min. ved 210 grader midt i ovnen.

Siden er sidst opdateret 20. december 2019