Perlebygsalat
(4 pers.)
Du skal bruge
- 250 gr. perlebyg.
- 150 gr. grønne bønner.
- 150 gr. blomkål.
- 200 gr. cherrytomater.
Dressing
- 2 spsk. olivenolie.
- 1 spsk. æbleeddike eller citronsaft.
- salt og peber.
Desuden
- 50 gr. feta/salatost.
- 2-3 spsk. sorte oliven.
Perlebygsalat
Her passer portionen til 4 madkasser, men du kan også lave dobbeltportion til aftensmaden og gemme halvdelen i køleskabet til madkasserne.
Tilberedning
Kog perlebyggen efter anvisning på emballagen og afkøl den.
Nip bønnerne og kog dem 6 minutter i letsaltet vand.
Afdryp og afkøl dem.
Skær blomkålen i små buketter.
Halvér tomaterne.
Kom perlebyg, bønner, blomkål og tomater i en skål.
Pisk dressingen sammen og dryp den over.
Fordel fetaost og oliven over.