Perlebygsalat

(4 pers.)

Du skal bruge

  • 250 gr. perlebyg.
  • 150 gr. grønne bønner.
  • 150 gr. blomkål.
  • 200 gr. cherrytomater.

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie.
  • 1 spsk. æbleeddike eller citronsaft.
  • salt og peber.

Desuden

  • 50 gr. feta/salatost.
  • 2-3 spsk. sorte oliven.

Perlebygsalat

Her passer portionen til 4 madkasser, men du kan også lave dobbeltportion til aftensmaden og gemme halvdelen i køleskabet til madkasserne.

Tilberedning

Kog perlebyggen efter anvisning på emballagen og afkøl den.

Nip bønnerne og kog dem 6 minutter i letsaltet vand.

Afdryp og afkøl dem. 

Skær blomkålen i små buketter.  

Halvér tomaterne. 

Kom perlebyg, bønner, blomkål og tomater i en skål.

Pisk dressingen sammen og dryp den over. 

Fordel fetaost og oliven over.

Siden er sidst opdateret 20. december 2019