Havregrødsklatkager

med revet æble, pære og kanel

Det skal du bruge

  • 2 dl. havregryn.
  • 4 dl. vand.
  • ¼ tsk. salt.
  • 2 æg.
  • 100 gr. fuldkorns speltmel eller anden fuldkorns mel.
  • ½ dl. minimælk.
  • 2 tsk. vaniljesukker.
  • Flydende margarine, smør eller olie.
  • 2 æbler.
  • Lidt kanel

Tilberedning

Havregryn, vand og salt koges til havregrød i en gryde.

Grøden kommes i en skål og afkøles.

Æg, mel, mælk og vaniljesukker røres sammen med havregrøden. 

Lidt margarine kommes på en varm pande og klatkagerne bages som små tykke pandekager. 

Bages til de er gyldne på begge sider og dryppes med lidt citronsaft.

Siden er sidst opdateret 20. december 2019