Fyldte pandekager

4 personer

Du skal bruge

  • 40 gr. grahamsmel.
  • 2 æg.
  • 3 dl. minimælk (+1 dl. ekstra).
  • ½ tsk. fint salt.
  • 1 spsk. flydende margarine (til bagning).

Tilberedning

Rør mel og æg samt lidt af mælken til en klumpfri jævning.

Rør resten af mælken og ½ tsk. fint salt i.

Stil dejen i køleskabet i ½ time.

Tag dejen ud af køleskabet og spæd den med ekstra mælk.

Varm flydende margarine på en pande og bag 8 store pandekager.


Fyld

  • 3 mellemstore skrællede gulerødder (ca. 200 gr.) - i tynde strimler.
  • 250 gr. renset broccoli - i små buketter og stilkene i små stykker.
  • 2 mellemstore rensede peberfrugter (ca. 225 gr.) - i tynde strimler.
  • 200 gr. skyllede bønnespirer.
  • 200 gr. løse majs.
  • 400 gr. hakket oksekød.
  • 1 tsk. flydende margarine eller olie.
  • 1 ½ tsk. paprika.
  • 1 tsk. fint salt.
  • ½ tsk. peber.

Tilberedning

Kog i mellemtiden gulerødderne i vand i en stor gryde i 3 min. 

Tilsæt broccolibuketter/-stilke og kog i yderligere 2 min.

Kom peberfrugter, bønnespirer og majs i og kog kort op – grøntsagerne skal stadig være faste og sprøde.

Tag herefter grøntsagerne op. 

Steg kødet i flydende margarine i gryden til det har taget farve, ca. 5 min. 

Vend grøntsagerne i kødet, tilsæt paprika og smag til med 1 tsk. fint salt og peber. 

Hold blandingen varm. 

Fordel en skefuld fyld på hver pandekage og fold dem omkring fyldet.

Siden er sidst opdateret 20. december 2019