Fyldte pandekager
4 personer
Du skal bruge
- 40 gr. grahamsmel.
- 2 æg.
- 3 dl. minimælk (+1 dl. ekstra).
- ½ tsk. fint salt.
- 1 spsk. flydende margarine (til bagning).
Tilberedning
Rør mel og æg samt lidt af mælken til en klumpfri jævning.
Rør resten af mælken og ½ tsk. fint salt i.
Stil dejen i køleskabet i ½ time.
Tag dejen ud af køleskabet og spæd den med ekstra mælk.
Varm flydende margarine på en pande og bag 8 store pandekager.
Fyld
- 3 mellemstore skrællede gulerødder (ca. 200 gr.) - i tynde strimler.
- 250 gr. renset broccoli - i små buketter og stilkene i små stykker.
- 2 mellemstore rensede peberfrugter (ca. 225 gr.) - i tynde strimler.
- 200 gr. skyllede bønnespirer.
- 200 gr. løse majs.
- 400 gr. hakket oksekød.
- 1 tsk. flydende margarine eller olie.
- 1 ½ tsk. paprika.
- 1 tsk. fint salt.
- ½ tsk. peber.
Tilberedning
Kog i mellemtiden gulerødderne i vand i en stor gryde i 3 min.
Tilsæt broccolibuketter/-stilke og kog i yderligere 2 min.
Kom peberfrugter, bønnespirer og majs i og kog kort op – grøntsagerne skal stadig være faste og sprøde.
Tag herefter grøntsagerne op.
Steg kødet i flydende margarine i gryden til det har taget farve, ca. 5 min.
Vend grøntsagerne i kødet, tilsæt paprika og smag til med 1 tsk. fint salt og peber.
Hold blandingen varm.
Fordel en skefuld fyld på hver pandekage og fold dem omkring fyldet.